Sunday, 25 September 2011

kamariah mohammad i love u

Seorang anak mendapatkan ibunya yang sedang sibuk menyediakan makan malam di dapur lalu menghulurkan sekeping kertas yang bertulis sesuatu. Si ibu segera mengesatkan tangan di apron menyambut kertas yang dihulurkan oleh si anak lalu membacanya.Kos upah membantu ibu:

1) Tolong pergi kedai : RM4.00
2) Tolong jaga adik : RM4..00
3) Tolong buang sampah : RM1.00
... ... 4) Tolong kemas bilik : RM2.00
5) Tolong siram bunga : RM3.00
6) Tolong sapu sampah : RM3.00

Jumlah : RM17.00

Selesai membaca, si ibu tersenyum memandang si anak sambil sesuatu berlegar-legar si mindanya. Si ibu mencapai sebatang pen dan menulis sesuatu di belakang kertas yang sama.

1) Kos mengandungkanmu selama 9 bulan - PERCUMA
2) Kos berjaga malam kerana menjagamu - PERCUMA
3) Kos air mata yang menitis keranamu - PERCUMA
4) Kos kerunsingan kerana bimbangkanmu - PERCUMA
5) Kos menyediakan makan minum, pakaian, dan keperluanmu -PERCUMA

Jumlah Keseluruhan Nilai Kasihku - PERCUMA

Air mata si anak berlinang setelah membaca apa yang dituliskan oleh siibu. Si anak menatap wajah ibu,memeluknya dan berkata,

"Saya Sayangkan Ibu". Kemudian si anak mengambil pen dan menulis "Telah Dibayar" pada mukasurat yang sama ditulisnya.
 

Wednesday, 21 September 2011

Tuesday, 20 September 2011

a guy and a girl

a guy and a girl can be just friend

but at one point or another

they will fall for each other

maaybe temporarily

maybe at the wrong time

maybe too late

or maybe forever...

Monday, 19 September 2011

berharap

besok nk adjust schedule..
td g drop subject..
tinggal 16 credit hour jek..



xpuas ati betol aku kat atok yg kje drop subject tuk FESS..
cm siak..
aku da ckp aku nye ari jumaat ade clash tp dia sibuk swuh aku g tgok voiss..
then balik tgok voiss cmtu gak schedule aku..
subject yg aku nk drop tuh jek ok..
seb bek aku g potong line td,,xde ah tunggu beria..
ishh hope sok atok tuh xdek..

then da drop subject g kat billing tanye fees tuk sem nih sume berapa.
then muka ayu ahkak tuh ckp lime ribu lebih,xtermasuk service carge..
hah hambekk la kan lima ribu lebih sahaje..
nek tekelua jerawat masak aku kat dahi tu ha mendenganye..

then wet pt kua ujung bulan 11..
fees kne settle sebelum exam..exam start bulan 12..
grrrrrrrr

hope sempat la wet pt masuk..:(

owhh datin dengarla rayuan ku

sem 2 da start..
wehaaaa :)
pg td aku bangun awal glew vavis okeiss..
pukul 5 nok,,nek buntang mata mak yg sepet nih nunggu toilet..


hambek ko kan beratur kejar toilet..
toilet 1 nk guna 21 howanggg..
bape howang ahdik2?? haah pandai 21 howangggggggggg..

leh pengsan bediri pegang paip aku lau lelama cmni..
grrrr
bile la c datin durjana tuh nk betoi kan rumah nih..
xtahan akuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu..
toilet 3 tp yg leh guna 1 jek..
ngan sink xdek air,,paip mesin basuh plak bocor..uwaaaaaaaa
balik dr drop subject td trus kne basuh baju.. lau x hambek la kan seminggu dlm beledi..
ujung minggu bawu basuh,,,pasni xpek doo nk lunggok2..
uwaaaaaaaaaaaa..:(        PENAT

Friday, 16 September 2011

kembang tekak tengok kau

kenapa perlu macam ni??
kenapa SADIS smp mcm ni??
kenapaaa??

KENAPAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA..

arghh tensionn aku mcm ni..
sal membabaitkan ko jek mula ah aku lupa..
sal ade jek adik beradik ko ikot aku mst aku lupee..

nape la lam idop aku ko slalu nk dekat-dekat ngan aku
kenapa ko sibuk-sibuk muncul lam idop aku??

ko nk tau x aku benci kau..
kau la punce sume masalah lam idop aku skang nih..
ko mmg xleh tgok idop aku senang kan wahai NUMBER


huwaaaaaaaaaa :(
sbb nombor durjana ni la aku lupe suma pasword aku..
aku lupa pasword voiss aku,gmail,no mxs,pasword tagged..
seb bek no ic mmg wajib ingt ..
lau xperlu mmg x ah aku nk ingt kan..

uwaaaaaaaaaa :(

Thursday, 15 September 2011

aipp jgn menipu

Ayah membeli sbuah robot mengesan penipuan. Kalau ada penipuan robot tu akn tampar org tu. Jd,Ayah test robot tu masa mkn mlm:

Ayah: Alim pergi mana mse skolah td?
Alim: Kt skolah lah(pang!!..robot tampar)Ok,Alim gi tengok wayang!
Ayah: Citer ape?
Alim: Harry Potter(robot tampar lagi!)
Alim: Ok,Alim tgk cite 18SX
Ayah: Apa?Masa ayah sebaya Alim, ayah xpnah tau pe itu benda2 lucah smua!(robot tampar ayah)
Mak: Hahahaa! Mmg terbukti Alim tu ank awk!(robot tampar mak).

jangan la abah aku beli robot nih..
hahaha >_<

Tuesday, 13 September 2011

mangga epal bulat mcm muka saya

saya suka makan mangga epal.
mangga epal sangat sedap
bentuk dia bulat-bulat.


macam muka sayaaaaa... hee~



blurpp alhamdulillah..
selesai jugak aku telah sebijik mangga epah cicah gula +kicap..
thanx kat adik syg KAMAL sbb bg mangga nih..
tah mana la kau rembat kan lam hostel tuh..
pedulik kan dr mana kau dpt,yg penting tekak nih puas..hik3

lama glewww aku teringin nk mkan mangga epal nih..
slalu kat kedai juz jual mangga yg bese2 jek..
nih da terhidang depan mate rembat jela kan..*ayt xsopan langsung

ah pedulikkan..:p

sibuk nak berlaki

orang tua2 selalu cakap.anak ni rezeki dr TUHAN..


tp dapat anak awal,dengan usia yg terlalu muda..
ape yg dorang rasa ek??
belom abis sekolah pon..spm pon xabis ag,,tup2 da bawak anak..
kawin nye pon tah bile-bile..
upssss kawin myb da kot, yg nikahnye tuh xtau bila.
nih smbungan entry dr cucu terlampau 
aku up balik entry nih sbb ritu masa open house rumah jiran aku nih,budak pompan tuh dtg ngan laki wif anaknye..

tah ape yg dorang pikir tah..
ambik jela spm tuh dlu.kurang2 ko ade sijil *walopon sijil spm skang nih mcm kertas kosong jek nilainye
spm xbape hari je lagi pon..
adik oii,ahkak nih yg ngah amik degree nih pon risau kot kua2 nt xde keje..
ko xpenah terpikir ke bende2 tuh sume ha??
ko ingt laki skang nih nk ke pompan yg xde kerjaya?? yg xpandai??
*bole kot dpt laki tp setaraf ko jela.
laki skang nih pon da cerdik dik oii.. dia pon nk ade isteri yg bole tolong dia ..
yg sama2 carik harta dengan dia..
ko ingt ko akan hidup sentiasa bahagia ke ngan laki kau tuh..
laki nih lau dia da bosan dia tinggalkan jela..crik mangsa baru..nak2 pompan yg cm kau..
yg xmendatangkan hasil..
cuba bayangkan lau dia tinggalkan kau + anak..
pe ko nk makan??cmne ko nk bg ank ko susu??
ko xkesian ke kat ank kau?? idop xsempurna cm budak2 lain..myb still dpt makan tp xmewah cm budak2 lain.dia nk pizza,tp ko hanya mampu bg dia biskut kering cicah milo jek t..
ko xpenah terpikir ke t dia da besa dia nk keperluan yg lengkap..sama mcm kawan2 dia..
ko xpernah terpikir ke?????????

cuba bawak bersabar sikit....belaja dulu..
nih kang bab menggatal ngan jantan bukan men laju lagi kau.smp spm pon xnyeyempat nk hambik kan..
dulu bukan men lari lagi xmau balik duk ngan nenek..skang nih bile da beranak tau plak ko balik umah nenek kau.
2 la nama cucu xsedar diri..lau aku mmg aku tendang jek perut kau then swuh  bawak ank tuh berambus..
kau nk sgt kan idop belaki,ade anak..ha hambek la,,jaga sendiri

cmne dia ngan laki jaga bb tuh??



ritu aku tgok dia pegang ank pon risau aku,,
cm nk terlepas dr tangan..da la dtg memalam..nek moto lak tuh..
then juz balut ank ngan kain batik,,ngan stokin xdek..aduh ko tau x sejuk ank kau tuh..
pe BANGANG sangat tah..
muka pon xde muka owang umo 17taun da..da la itam ngan mata sembab..xde seri langsung da..
dulu itam2 pon manis jek aku tgok..skang??

sian anak tuh...ngan ko xde aku nk sian deh,,ko yg nak kan jd cm2..


p/s: mengenangkan nasib diri..
hope aku dijauhkan dengan hidup yg macam tuh..tesalah langkah..

hope bertemu dengan orang yg bole sayang aku+jaga smp akhir hayat..


amin >_<

Monday, 12 September 2011

datin durjana


 motif pix nih??
aku amik kos nih la dheyyyyyyyyyyyyy.. :P

result da keluar semalam tuk short sem lepas aka my first sem kat unirazak..
alhamdulillah,walopon xdpt 3.5 above tp still atas 3...
agak meMALUkan sebenarnye..
xpuas ati tp nk wt cmne...
da tuh jekk yg termampu dek badan nih nk mengendong..hehe

alhamdulillah la kan..
xpe sem depan usaha lagi dapatkan 3.5 above..nk lagi ok dptkan pointer lagi tinggi..
kompem ape yg aku mintak kat acik masri aka abah aku akan dikabulkan.. *yo2 je kan
tp ngah kunfiussss nih..
ritu cek list subject sem depan aku kne amik 7 subject.
uwarghhhhhhhhh *telentang jap
tp insyaallah aku drop satu..kih3
banyak gilewww kott..xlarat aku t..

ha nih la mende alah yg aku kne hadap tuk sem depan

Psychosociology for Social Sciences
Pengajian Malaysia
Teacher Professional Development
Curriculum and Pedagogy
interpersonal and Communicational Skills for Social Sciences
Programme Development in Early Childhood Education
 english 2..

yg bab english 2 yg xleh bla..(2 la masa muet dulu sibuk begosip + ponteng claz g katen mak cik jenab)

myb aku drop  Psychosociology for Social Sciences ..
senior ckp bende alah nih quit heavy gak..
em pape pon xsaba nk balik pj..

nk hadap budak2 junior yg makin betambah dlm umah aku tuh..
quit syiall gak la datin tuh..da tau umah ko tuh toilet 1 tuh jek leh guna then ko nk sumbat ag bebudak junior tuh lam penthouse ko yg da mcm umah setinggan tuh..

grrrrrrrrrrrrrrrr



















































































































Sunday, 11 September 2011

masih bernyawa

2.36 am..alhamdulillah..masih lagi bernafas
masih lagi bole korek idong dalam2 smbil layan lagu pelamin anganku musnah..
bole lagi nk men aci ligan ngan adik derhaka sbb hack fb aku petang td.
n bole lagi makan pizza n secret recipe tuk dinner tuk mlm td..


thanx kat ahkak tesayang :) sebab blanje..blurpp sgt kenyang.. >_<



sebut sal masih bernafas lagi,masa dlm tenuk itam akak aku (myvi dia)
akak aku ade cite masa2 bahagia kitorang duk sesama masa aku form 6 dulu..
aku ingt lagi masa dia aja aku bawak moto.. *da form6 bawu nk blaja bawak moto kan..
sangat sadissssss :)

aku masa tuh odw nk balik umah akak aku..
tetibe dia bentikan moto then swuh aku bawak..aku pon ngan konfiden g ah start moto balik..
masa tuh jalan tuh mmg sepi kot..xde sape lalu sane..
memula tuh pelik gak sbb aku bawu jek 2x belaja bawak moto..
then muke ala2 seripah aini nyanyi lagu sofia jane aku pon mulakan la perjalanan..
then bawu jek 100meter tetibe jek aku cm da xleh nk kawal..
aiiyarkkkkkkkkkk aku teruss jek nk bawak moto tuh kat tepi jalan..
da la betol2 tepi jalan tuh gaung..
aduhhh ngan muke suspen aku xtau nk wt pe da..da vibrate da badan aku mase tuh..

da la mase tuh akak aku bebising jek mulut dia..nyampah aku..
then terus dia tekan break tangan..
masa tuh cemas sgt mmg da xleh nk pikir da nk wt pe..seb bek ah akak aku dlm bebising mulut dia,ade akal lagii..haha
lau dia xcecepat tekan break tangan mmg da xde ah aku nk ade blog bagai nih..

syukur sesangat sbb ade ag peluang aku nk idop..:)

Saturday, 10 September 2011

jiwa kacau dilanda badai

risau..:(
arini leh tgok result da.
bape ah result aku..
risau,risau,risauuuuuuuuuuuuuuu :(


upsss silap muka lak..
grr


nih bawu betoiii..
arghhh jiwa kacoo,jiwa kacooo...

pipi semakin boolatttt

weeeeee~
lame xhupdate..
nih sume sebab ketiadaan wifi..
bole plak rerusakk..
dasar BIHNATANG ..grrrrr

sepanjang ketiadaan wifi, tepaksa la layan cite korea..
seb bek ritu sempat sedot ..

sedih cerita nih :(

sedih jugak..:(

pas2 acik2 nih rajin plak wt rumah terbuka,,* xde ah bosan sgt
da bape ari berturut2 mak aku gantung piyuk kat tingkap.hik3
huntung la kan xpayah aku nk gegedik gelek2 ponggong g masak kat dapo..yehaaaa :p
pas2 da menghadirkan diri kat rumah terbuka tuh ape lagi kan
xkan nk bia jek rezeki golek2 depan mata
ape lagiii...jom makan,makan n makan smp muntah..
pas2 kenyang perut denga plak acik nih burak2 + ngegumpat khannn..
sangat seronok..

aku duk kat meja tuh terpaksa beralih2 pandangan..
cik sal borak ngan cik leghaa *cite sal anum kene histeria
then mak aku cik liah borak ngan cik induk *cite sal cucu2..
then cik dah borak ngan cik melah cite sal cik dah yg da xsanggup nghadap perangai anak2 dia..
memacamm pulak kan..
aku nih denga jek la smbil tangan gegedik g kira kacang botak acik tuh then da cukup 10 bihjik terus masuk lelaju lam mulut smp tesedak.. *ape la keje eh tuh kan.haha

pape pon aku makin boolat okeiss..




cer tgok pipi aku tuh ha..
da macam apam telebih mauripan da..haha
ahdoiii sangat bencik cuti lelama nih..
ni sume salah mak abah aku..bg makan sesedap ag..grrrrrrr

mo0d: nak balik pj,nak balik pj.. :)
tp malas..cmne tuh??? grrr

Wednesday, 7 September 2011

malas kedadax

sangat kaya...
yesss berlagak macam ank orang kaya..
harini bangun lambat,,, *sangat manis bg perempuan sopan + ayu mcm saya..
sesuai untuk dibuat menantu pok cik dan mok cik sebelah umah..
n sesuai jugak untuk diberi penampa pada kelajuan sederhana d pp...



bangun jek terus g dapo..
mak says: buat nasik goreng tuh..
muke malas g la buat.. nasik saya sngt sedap..yeahhh

then da pas makan terus capai laptop..
ngah on9 dengan perasaan berbunga-bunga ria bersama jiran tercinta c NAZATUL SHAHIRA
tanpa membasuh pinggan mangku yg semakin banyak di sinki..
dengan harapan menggunung tinggi didada yg kejap lagi mak akan basuh bende tuh sume..

sangat manis kan perangai saya??
yeahhh sesuai dijadikan bini no 2 juga..

amik sy jd biniiiiiiiiiiiiii.. *gatal

kenapa saya sangat MALAS arini??
jawapan nya hanya acik midah depan umah jek yg tahu kenapa..
grrrrrrr

ape pun xbuleyyy arini..
MALAS,MALAS,MALASSS..

jum nyanyi lagu my LAKI c bruno mars..

Today I don’t feel like doing anything
I just wanna lay in my bed
Don’t feel like picking up my phone, so leave a message at the tone
‘Cause today I swear I’m not doing anything

mo0d: sangat selesa on9 depan kuih muih terbentang luas depan mata.. nyummy

Tuesday, 6 September 2011

selentik rozita che wan

maskara maybelin ade sale 20%??


arghhh pening,pening,peningggg..
mmg nk kene beli nih..grrr
stok aku pon da tinggal sikit nih..

bende mcm nih mmg penting untuk mendapatkan bulu mata bak penyapu..
nak2 mata aku ala2 bulu mata lembu nih kan *akak aku yg ckp mcm2..
durjana sungguh kutuk adik sendiri..grrrr

lau xpakai bende alah nih mmg nampak mcm bulu mata aku kne bunga api raya td.
ilang separuh,,hik3
sangat pendek bulu mata sayaaa..
ouchhhhh..

mo0d: mahukan bulu mata pelesu bak rozita che wan..
auwww

happy birthday HARITH ZAFRAN

ALLAH selamatkan kamooo,
ALLAH selamatkan kamooo,,
ALLAH selamatkan HARITH ZAFRAN,,
ALLAH selamatkan kamooo..:)
yeayyyyyy...



selamat hari lahir abg alit...cepat2 cium mama..
say thanx kat dia sbb susa payah teran abg bg kua sbb nk bg tgok dunia nih..
say ape ALIT?? THANX amma... >_<

besar da abg alit..4taun da tahun nih..
sempena hari abg lahir tgok dunia nih,auntie nk bg ciuman mesreeeeeee..


muacxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx kat pp.. :)
ciuman mesre jek auntie????
hehe,nk hadiah meh balik pasohh..t auntie bawak alit shopping kat JJ SYAROM ..ekekeke

hope pasni abg makin matang k.
jgn leka ngan lori jekk..
jaga adik lolat tuh bebetol..kat taska lau ade sesape wt adik,abg tiaw jek kepala budak tuh.. *kejam

pape pon auntie syg abg,walopon kekadang geram ngan pangai abg yg durjana tuh..
dpt balik umah atok bukan men xnk balik umah mak tok kan?? grrrrrrrrr
n auntie geram sgt bila satu ari papa mara adik pas2 ngan selambe ko ckp,ehh jgn pukul adik la,,pukul auntie..
amboii sesuke ko jek kan?? grrr lagi...

tp hepy glew ble abg slalu ckp auntie cantik,,walopon auntie tau kenyataannye x..hee~




luv u abg ALIT >_<

kegatalan membawa PADAH

pepagi lagi mata nih bukak jek pesbuk terus dipertontonkan dengan bende2 howt..
uwarghhhhhhhh bencik,bencik,bencikkk...

nah hambekk nih bende2 yg akan disenarai putih masuk lam list BARANG YG ABAH SY KNE BELI
hihihiiiiii..;P



okeiss beg oren tuh sgt chantekkk.. grrr

tapiiiii..:(
kompem acik meseri aka abah yg c misai lentik xmo belikan..
t mak plak kat belakang api-apikan ckp cmni.. (ha xpayahh nk belikan deeee..da belambak beg dia..)
ishh sungguh xbaik.. grrr

nk tunggu wet ptptn masuk pon xbuleyy gak..
sume abis kat fees..
nk meronggeng pon kne pikir dua puluh empat belas kali.. uwaaaaaaa :(

sume nih salah sape??
salah SAYA jugak sbb dulu abah anta g sekolah itew sibuk duk menggatal msj jantan bawah meja..
ha hambekk la kan..haha

mo0d: study rerajin smp keluar bijik mata golek2 depanj kedai cik legha jandooo...grr

tipah tertipu bang

di TIPU 
dan PENIPU 




sape yg harus dipersalahkan??
kucing cik jah sebelah umah yg baru selamat melahirkan??
atau unta pak mat ketupat basi yg baru tumbuh gg bongsu??
sape yg harus dipersalahkan sekarang nih???

perkara nih masih hangat dibincangkan di kedai kopi janda bedah petang kelmarin..
pergh ayt cm nk tulis esei bm tuk pmr lak kan,,hik3

perit kan bg sape yg penah alami bende nih..
rasa cm xlarat nk idop da kot *lau kes yg betol2 siyes la..
lau stakat kau kne tipu ngan acik jual karipap xpayah la smp nk frust2 potong urat kentut ngan kaedah belah smp putus kann.. memalukan jek lau cm2..

ataupon ade yg berfikiran mcm nih



banyak kes skang nih yg membabitkan penipu-penipu durjana..

contohnye:

*saya akan kawin ngan awak lepas awak tukar harta awak jd nama saya (gile rete)
*kita akan jaga ank nih sama2 smp tua walopon kita xkawin n keje saya menagih dadah sedut syabu smp sawan..
*saya xkan curang ngan awak walopon sy tau muka awak mcm selipaaa (sbb kaya)
*mak cik sila beli barangan kami..mak cik bayo 1000 saya bg selipa jepun 50 pasang..
*abg labur duit kat sy nt pas sebulan sy ganti ngan air hingus saye
*buat duit dengan hanya menghadap fesbuk..selepas sebulan anda boleh berposing sakan dengan duit menggunung2 di ponggong..

memacam kerenah manusia skang nih..

c pemangsa masih bebas menipu kat orang lain plak n yg naya c MANGSA ..
smp ade yg kata aku nk matiiii,aku nk matiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii..
meroyan tgh2 highway wt muke xcukup gas oksigen kat kepala cm fasau sendhall nih



ape la nk jadi ngan dunia skang..
upsss salah ayt..*nk salahkan dunia yg xde kne mengene tuh plak..hee~
ape la nk jadi ngan MANUSIA zaman skang nih..

p/s: mai,pape pon jd kat ko,ko still ade aku..:)

Monday, 5 September 2011

gembira bahagia

saya sedang gembira :)
n bahagia..
yeppaaaaaaaaaaaaaaaa >_<


mo0d: nk lompat smp ke bulan.
pas2 bomkan bulan tuh..
bole ke??? hihihihi

saya mahukannya..

hujan,hujan,hujan....
ingt nk kua g tgok wayang ngan c humaira..
tp cancel plak..:(

sedihhh...
now,ngah lepak2 kat lua ngan abah..
ngah bukak fb then ternampak la beg comell nih..


aku pon ngan manja cakap kat abah,
abah cantiknyeeeee beg nihhhhhhhhhhhh *muke bersungguh-sungguh

then abah dengan bersungguh-sungguh pon cakap cmni "haaaaaa,beli sendirik"
ouchhhh bencikkk :(

bawu nk memanja mintak swuh belikan..
uwarghhhhhhhhh..:(

mo0d: nak beg baruuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu..:(

Sunday, 4 September 2011

yes i did it...:)

hee~
nih sambungan entry my first time..:)
sape xbace picit sini..

smlm aku da buat cake coklat basah..
arini guna resepi n cara yg sama..juz kurangkan tepung gandum n serbuk koko..
then cake tuh aku belah tengah2 jd dua..
da belah terus renyuk-renyukkan biskut oreo tabur kat atas cake.. (erkk renyuk2?? da c kertas da)
da tabur biskut oreo terus simbah tas ea.. *simbah??? whateverr lah kan..hee~
then terus letak balik cake yg aku belah td atas dia..

n part paling best,c derhaka siap bukak youtube sbb nk carik cara2 nk wt frosting cream..:)
n kami telah berjaya membuatnyeeee..memula risau gak sbb da lame putar xgak kekembang.
nek lenguh tangan den..then dekat 15 da makin likat da..

n ni la hasil titik peluh kami yg kami sumbang lam cake tuh skali..hee~


nama aku ngan c derhaka..:)




nyummyyyyyy heeeeeeeee~
yg cream pink tuh aku men hantam jek letak sirap..hik3
seb bek sedap..  :)

percubaan kali kedua yg boleh n amat membanggakan diri yg kudus ini,heeeee~

 nk benti belaja nk bukak kedai cake sendiri bole x??? hik3

my first time

yeahh mmg percubaan kali pertama..:)
bukan cubaan untuk kawin lari.. hee~ tp cuba nk wt cake sndiri...
kek coklat basah.. >_<
weheeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee...hehe *terasa lak perasaan gayat time hupdate blog nih... :)

siyes gegel2 tangan aku nk buat..
yelaa,first time kan..nk gugur bulu tangan masa tuh..memula ingt nk wt kek bese2 jek.
pas2 tetiba lak tangan nih gegatal nk bukak buku resipi..hape lagi crik la cake yg mudah n murah.. hehe

masa memula tuh haruk gak kot...
dengan barang2 sepah2 pas2 kabut nk ayak tepung lagi..
da la pas ayak2 tepung tuh las2 bawu pasan yg adunan A xpayah letak tepung jagung...
aiyyarkkkkkkk cmne nk wt nihh..mase tuh muke cemas jek.hahanih sume c adik derhaka punye pasal..dia yg swuh aku ayak tepung jagung tuh..
baca buku resepi pon xbetoi..grr las2 champakk tepung gandum+tepung jagung+serbuk koko+garam+serbuk penaik kat lungkang..:)

pas2 nk wt bancuhan kedua punye la bebetol bace resepi pngan cara2 nk buat..
ikot step bhai..haha tp 2 pon ade yg tesilap ag..
aku terayak gula halus sekali ngan tepung gandum + serbuk koko..
aiyyarkkk... nk xnk wt jek la..
tp seb baik jadik..sedap lak tuhhh *kekembang idong yg semulajadi lebau nih.. >..<

taraaaaaaaaa..


ni coklat tuk letak kat atas..:)



heee~ :)

cm selekeh sikit kot..
tp xpela..nmpak jek selekeh,,tp rasa sedap toxxxxxxxxxxxxxxxxxx... hehe

P/s: rupa luaran belum menjanjikan rasa dalamannya..
sama macam manusia,jgn ingt muka baik,hati pon baik..
n jgn ingt muka buruk hati nya buruk..
tp lau muka buruk,hati pon buruk,,mmg pakej la tuh...

eid bawak tenggiling

huarghhhh O_0
lame xhupdate belog pink meghelippp nih kan.
lerb-lerb bagai...

pssttttttttttttttttttttt..
adik derhaka da bole bawak kereta sesikit da...
yahoooooooooooooooo..
pasni leh la dia bawak aku g jenjalan tgok wayang..
teruja betol smlm dia bawak dr simpang luar smp kat simpang nk masuk pasoh tuh..
memula cemas gak aku..da la dia bawu first time bawak..
kang xmemasal jd pape t..aku da ah x kawin ag *muke miang
sblom dia pegang stereng tuh aku siap bace doa ag...
" YA ALLAH ya tuhanKU kau ampunkan la segala dosa2 ku.. selamatkan la diriku dr temasuk dalam longkang siksa disebelah keretaku..haha

tp bila dia da start bawak cm ok jek..
juz kat simpang nk selekoh dia selamba dadx jek nk lelaju..
abah eh cik masri gaknye..grrrrrrrrrr






heeeeeeeeeee~
pasni leh g melenjan ngan dia sowangg.
yippaaaaaaaaaaaaaaaaaa :)

Saturday, 3 September 2011

buaya tembaga saka ghimau

sy xcarik awek,tp sy carik yg leh wt bini terus..
i loikeeeeeeeeeeeee >_<

ayat yg sangat bagus tuk lelaki2 durjana ..
wt ape la nk pasang awek keliling pinggang..
menyusahkan ada..
layan sorang kan senang..
t terus wt bini..xpayah nk pikir pape da..
nih kan x..selagi bulu kaki tuh xgugur satu2,smp tuh la duk merenyam,mengeletiss carik pompan sane sini.
pantang nampak yg chantexxxxxxxxxxxx cikit kan...

ape pun xbuleyyyyyyyyyyyyyyy...